Utomparadisiska symptom mer information

Beskrivning Utomparadisiska symptom

Presentation av bok

Men ändå för att läsaren ska få någon liten inblick. Jag har haft vansinnig yrsel under ca 15 år. Attacker som varade 5-6 timmar och kom när som helt. För mig kom attackerna 2-5 ggr i veckan under de år det var som mest intensivt. Vidare så har jag haft bekymmer med ögonen kroniska inflammationer ljuskänslighet och klåda. Min hörsel har slagits ut. Under många år hade jag periodvis mycket svår tinnitus. Jag var tvungen att få hjälp av ledsagare och färdtjänst för att göra saker utanför hemmet. Jag har naturligtvis inte heller kunnat arbeta.
Efter en tid blev det inte längre möjligt att fortsätta med musiken. Jag kunde ju inte höra skillnad på ackorden. Skrivandet blev väl något av en ersättning. En fortsättning för kreativiteten in i en tyst värld. De här texterna var aldrig menade att publiceras. De är skrivna för min egen skull. Lite då och då jag har jag ändå visat några av dem för olika personer. En av de som fått ta del av dikterna är Ronny Andersson. Ronny är min frus morbror. Efter att han fick del av dikterna så överraskade han oss med att han gjort illustrationer till några av dikterna. Han hade även satt ihop några av dem som en liten bok. Att han gjort så mycket arbete med mina gamla texter imponerade på mig. Jag förstod att de kanske kan betyda något
även för andra. Det har nu gått så lång tid sedan de skrevs att det inte känns lika privata för mig på samma sätt som de var då de skrevs. När texterna här återges så har jag valt att inte ändra något i dem. Jag vet inte vad man kallar den här typen av texter. Jag kallar dem dikter. Men man skulle lika gärna kunna kalla dem tankar. De handlar mycket om tro. Det kommer man upptäcka ganska snart.
Jag har alltid haft en tro. Sedan har den varierat i intensitet genom åren. Så är det nog för de allra flesta som kallar sig troende. Det kan nästan inte finnas tro om det inte också finns ett element av tvivel. Det är väl det som skiljer tro från vetande. Relationen med Gud är alltid lite komplicerad. Mycket av den komplexiteten kan man se spår av i dikterna. De är inte skrivna i ett verklighetsförnekande tillstånd. Men de pekar väldigt ofta mot en högre verklighet. Det finns ibland bibelcitat i texterna. Det betyder inte att den som läser de här texterna behöver ha en egen tro. Du behöver inte heller ha någon kännedom eller intresse för bibeln.
Jag skulle inte säga att jag är poet. Jag är bara en som blivit avbruten i livet. Fått väldigt mycket tid att reflektera. Jag tror att det faktum att jag inte är poet kan göra att texterna blir lättare att ta till sig. De är inte skrivna för att knocka dig ur stolen av skönhet. De hanterar snarare en verklighet som de flesta av oss kommer att komma i kontakt med förr eller senare, de utomparadisiska symptomen. Efter dikterna kommer en slags Epilog. Texter med ett lite annat format och en kortare ”vad hände sen”.

Recension av Anne-Britt Strannerklint
Många av texterna etsar sig fast i mig när jag läser ” Utomparadisiska symptom ” av Mikael Gustavsson. Inte ordagrant, nej inte alls,  men de fastnar i magkänslan i mig. Den handlar om att det här är någon som verkligen menar allvar och som vill berätta något.
Ett starkt engagemang som handlar om att förmedla utanförskapet  och  utsattheten när livet slås i  spillror. Men också nåden och faightern kommer till tals i texterna och berättar om det spirande hoppet som finns där bakom knuten.
Till favoriterna hör ” En av mina märkligaste” som vrider min egen klocka bakåt i tiden och påminner om att allt ju till slut har förändrats.
Texten ” Hot road dreams ” berättar om ungdom och att livet också där gått vidare, för mig sammanfattar den orden att det inte är målet som är målet utan målet är vägen.

Vid pennan
Anne-Britt Strannerklint

Hur går det till?

När du väljer köp hamnar boken i kundkorgen. Gå sedan till kassan. Du betalar via paypal. Har du inget paypalkonto välj att du vill betala med kort finns som alternativ om du scrollar ned något. Efter fullföljd betalning välj gå tillbaka till min handlare. (eventuellt kan din webbläsare varna för osäker väg gå ändå) När du kommer tillbaka laddas sidan om och du kan direkt ladda ner filen. Du kommer även få en e-post med kvitto i detta brev finns även en länk för nedladdning. Var noga med att ange din e-post korrekt. Filen heter utomparadisiskasymptom vanligen hamnar den i download /nerladdningar om du inte väljer något annat. Filen är i PDF format och stöds av alla plattformar. Om du vill kan du skriva ut filen.